Arrow up

Welke hoogwerker heb ik nodig?

Hoogtewerkers of hoogwerkers zijn er in veel verschillende soorten en maten. Welke hoogwerker je het best kiest, is dan ook afhankelijk van een aantal factoren. We helpen je graag bij het kiezen van het juiste type hoogwerker.

 

Om te beginnen is het belangrijk dat je even nadenkt over een aantal vragen. Zo wordt het meteen gemakkelijker om een keuze te maken tussen onze verschillende soorten hoogwerkers.

  • Welke werken wil je graag uitvoeren met de machine?
  • Vinden die werken binnen of buiten plaats?
  • Is de ondergrond waarop je zal werken oneffen of vlak?
  • Welk gewicht moet de machine kunnen heffen?
  • Hoe hoog moet de machine kunnen reiken?
  • Hoe groot moet het horizontaal bereik zijn van de machine?
  • Heeft de werkplek een beperkte doorrijhoogte of doorrijbreedte?
  • Moet de hoogwerker zelfrijdend zijn?

Soorten hoogwerkers

Schaarlift of verticale mastlift?

Zelfrijdende schaarliften gaan recht omhoog en hebben geen horizontaal bereik. Elektrische schaarliften hebben een werkhoogte van 5 tot 16 meter en lenen zich perfect voor werken binnenshuis met een vlakke ondergrond. Wil je de hoogwerker buiten gebruiken en is het terrein oneffen of hellend? Dan kies je beter voor een dieselschaarlift. Die hebben een werkhoogte van 10 tot 22 meter en zijn voorzien van een vierwielaandrijving om hellingen en oneffenheden op te vangen. De verticale mastlift heeft een werkhoogte van zes meter en is extreem eenvoudig te besturen, zelfs in kleine ruimtes. Daar dragen de compacte afmetingen, het lage gewicht en het verticale bereik toe bij. Dit type hoogwerker is ideaal om te gebruiken op vlakke oppervlakken binnen en buiten. Masthoogwerkers worden gebruikt voor montage en onderhoud in beperkte ruimtes, zoals in de industrie. Deze hoogwerkers gaan recht omhoog en zijn enorm compact. Ze hebben een beperkt horizontaal bereik en zijn steeds elektrisch aangedreven, waardoor ze enkel binnen te gebruiken zijn.

Zelfrijdende hoogwerkers met knikarm hebben naast een verticaal bereik ook een horizontaal bereik. Hierdoor kan je met deze hoogwerkers op moeilijk bereikbare plaatsen werken. Ook hier geldt opnieuw dat je het best voor een elektrisch alternatief kiest bij gebruik binnenshuis met vlakke ondergrond en voor een dieselhoogwerker indien je met een oneffen ondergrond te maken hebt. De elektrische hoogwerkers met knikarm hebben een werkhoogte van 12 tot 17 meter, de dieselhoogwerkers doen iets beter met 15 tot 43 meter. Daarnaast zijn de dieselhoogwerkers voorzien van een pendelas die zich aan de vorm van het terrein aanpast, zodat de wielen steeds contact houden met de ondergrond. Ligt je ondergrond er extreem slecht bij? Dan is een knikhoogwerker op rupsen de oplossing.

Uitschuifbare arm

Telescopische hoogwerkers hebben dan weer een rechte, uitschuifbare arm om grote afstanden te overbruggen en zijn daarom ideaal voor constructie- en gevelwerken. Je kan ze gebruiken wanneer er zich geen obstakels bevinden tussen de plaats waar de machine kan staan en de plaats waar je moet werken. Dit type hoogwerker heeft een werkhoogte van 14 tot 40 meter en is enkel te verkrijgen in dieseluitvoering, inclusief vierwielaandrijving en pendelas. Bij een slechte ondergrond kies je ook hier het best een telescopische hoogwerker op rupsen.

ALM beschikt over een machinepark van perfect onderhouden hoogwerkers. Wil je graag meer informatie of advies op maat? Dan kan je ons steeds bereiken op 051 48 90 98 of contacteer ons hier.

Daarnaast bieden wij ook opleidingen aan voor werken op hoogte, waarmee je je veiligheid en productiviteit verhoogt.

 


Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×