Arrow up

Waarom en hoe veilig werken op hoogte? Tips & tricks

Als het gaat om werken op hoogte, zijn wij als bedrijf in hoogwerker-verhuur en -verkoop, en experts in veiligheidstraining +  valbescherming, coninue bezig met het verbeteren van veiligheid op het werk. Dit is voor ons onze absolute prioriteit. 

Werken met een hoogwerker? Dit zijn zaken die zeker in orde moeten zijn:

 1. Werk met een betrouwbare hoogwerker, geschikt voor de opdracht
  Onze hoogwerkers voldoen aan de strengste veiligheidsnormen en worden steeds onderhouden en geïnspecteerd in ons eigen atelier om optimale prestaties te garanderen. Niet zeker welk toestel u nodig hebt? Laat u adviseren door ons team van experten! Mail info@almlift.be of Bel 051 48 90 98. 
   
 2. Volg een veiligheidsopleiding bij ALM en behaal het verplichte attest
  Onze ervaren docenten die deel uitmaken van de ORA Group geven uitgebreide veiligheidstrainingen voor het gebruik van hoogwerkers. Van basisvaardigheden tot geavanceerde technieken, we zorgen ervoor dat uw team de juiste kennis en vaardigheden heeft om veilig te werken op hoogte. Bekijk hier onze opleidingskalender.
   
 3. Draag geschikte valbeveiliging
  Een val van hoogte catastrofale gevolgen kan hebben. Daarom bieden we een breed scala aan valbeveiligingsuitrustingen, van harnassen tot veiligheidslijnen, om ervoor te zorgen dat uw werknemers altijd beschermd zijn. Een groot deel van het assortiment valbeveiliging kan bij ons gepast worden. Door onze grote voorraad zijn deze ook direct leverbaar
   
 4. Volg altijd de veiligheidsvoorschriften
  Zorg voor een goede voorbereiding! Weet hoe u de machine moet besturen en waar de noodstop zit!

Waarom is veilig werken op hoogte zo belangrijk?

Enkele opmerkelijke feiten:

 • In België vinden jaarlijks duizenden arbeidsongevallen plaats op hoogte. Uit gegevens van de FOD Werkgelegenheid blijkt dat werken op hoogte een van de belangrijkste oorzaken is van ernstige arbeidsongevallen.
 • Dodelijke slachtoffers: Helaas resulteren sommige arbeidsongevallen op hoogte in fatale afloop. Volgens de statistieken van de FOD Werkgelegenheid zijn er jaarlijks meerdere dodelijke slachtoffers als gevolg van ongevallen op hoogte.
 • Kosten van arbeidsongevallen: Naast menselijk leed brengen arbeidsongevallen op hoogte ook aanzienlijke kosten met zich mee voor bedrijven en de samenleving als geheel. De EU-OSHA schat dat de totale kosten van arbeidsongevallen en beroepsziekten in de EU elk jaar miljarden euro's bedragen.
 • Impact op bedrijven: Arbeidsongevallen op hoogte hebben niet alleen een menselijke tol, maar kunnen ook ernstige gevolgen hebben voor bedrijven, zoals verlies van productiviteit, juridische kosten en reputatieschade.

Gelukkig kunnen veel arbeidsongevallen op hoogte worden voorkomen door het nemen van passende preventieve veiligheidsmaatregelen, zoals het gebruik van valbeveiligingsuitrustingen, regelmatige training van werknemers en het onderhouden van apparatuur.

Door proactief te investeren in veiligheidsmaatregelen kunnen bedrijven niet alleen levens redden, maar ook kosten besparen en hun reputatie beschermen!

De voordelen van veilig werken op hoogte met ALM

 • Verhoogde productiviteit: Wanneer uw werknemers zich veilig voelen op hoogte, kunnen ze zich volledig concentreren op hun taken, wat leidt tot een verbeterde productiviteit en efficiëntie.
   
 • Verlaagd risico op ongevallen: Door de juiste veiligheidsmaatregelen te nemen, vermindert u het risico op ongevallen en beschermt u niet alleen uw werknemers, maar ook uw bedrijfsreputatie.
   
 • Wettelijke naleving: Door te kiezen voor ALM als uw partner voor veilig werken op hoogte, kunt u erop vertrouwen dat u voldoet aan alle relevante veiligheidsvoorschriften en -normen.

Conclusie

Bij ALM geloven we dat veiligheid op de werkplek altijd de hoogste prioriteit moet hebben. Met onze hoogwaardige hoogwerkers, uitgebreide veiligheidstrainingen en uitgekiende valbeveiligingsuitrustingen kunt u met een gerust hart werken op hoogte, wetende dat u en uw team goed beschermd zijn.

Heb je bijkomende vragen of ben je niet zeker van je keuze? Dan kan je steeds bij ALM terecht. Met het advies van onze experts, maak je gegarandeerd de juiste keuze.
Ook voor een opleiding veilig werken op hoogte is ALM de juiste partner.