Arrow up

Soorten hoogwerkers

Er zijn diverse klassen in hoogwerkers, namelijk de hoogwerkers met verticale beweging van het werkplatform en hoogwerkers met verticale en horizontale beweging. Daarnaast zijn er ook nog hoogtewerkers op een vrachtwagen of bestelwagen.

Voor elke opdracht zijn er dus zonder twijfel passende hoogwerkers. Wil jij weten welke hoogwerker het best bij jou opdracht past? Lees ons artikel hieronder of neem contact met ons op.

 

Waar worden hoogwerkers gebruikt?

Hoogtewerkers kunnen in eender welke sector ingezet worden. Eerst en vooral denken we aan de bouwsector maar daarnaast zijn er nog oneindig veel sectoren waar hoogwerkers echt onmisbaar zijn. Afhankelijk van de uit te voeren opdracht zijn er diverse toestellen beschikbaar om de werken op een veilige, snelle en gerichte manier uit te voeren. Denk maar aan werken bij schilders, productiebedrijven, schoonmaak, isolatie, transport,…

Verschillende hoogwerkers

Verticale hoogwerkers

Wanneer we het hebben over hoogwerkers met een verticale beweging, dan gaan we vooral denken aan schaarliften. Dit zijn toestellen die twee functies hebben: een hef- en daalfunctie en een rijfunctie om ter plaatse te geraken. In sommige gevallen zijn de machines voorzien van stempels om de machine horizontaal op te stellen. De zijwaartse beweging bij deze machines is beperkt.

Hoogwerkers met verticale en horizontale beweging

Telescoopwerker en knikarmhoogwerker

Deze toestellen hebben drie belangrijke functies: in- en uitschuiven van de hoofdarm, hef- en daalfunctie en rijfunctie.

Verticale personenliften

Een verticale personenlift kan één of meerdere mensen naar een hoogte tot 12 meter brengen. Het geringe gewicht en de compacte afmetingen van deze toestellen bieden heel wat voordelen en zorgen ervoor dat ze maximaal ingezet kunnen worden voor zeer uiteenlopende opdrachten.

Hoogtewerker op vrachtwagen

Een hoogwerker op een vrachtwagen biedt tal van voordelen. Je kunt ze op de openbare weg gebruiken en hebben bovendien een zeer beperkt gewicht. Het werkbereik van deze machines is zeer groot, zowel horizontaal als verticaal. Hierbij wordt wel altijd gebruik gemaakt van stabilisatoren.

Deze hebben het voordeel dat ze grote oneffenheden in het terrein kunnen opvangen. De machine is dus in elk geval horizontaal opstelbaar en staat veilig en stabiel. Elke vrachtwagen is bovendien steeds voorzien van een telescoop of een knikarm hoogwerker.

Hoogwerker op bestelwagen

Spinhoogwerker

Een spinhoogwerker ziet er, na uitzetten, echt uit als een spin. Ze hebben een laag eigen gewicht en kunnen zowel elektrisch als thermisch aangedreven zijn. De verplaatsing van het toestel gebeurt door middel van rupsen.

Inzetten binnen en buiten wordt dus perfect mogelijk. Bij deze hoogwerkers dienen de stempels eerst geplaatst te worden voordat de hoogwerker in de hoogte kan gebracht worden. Er is een zeer lage rijsnelheid en doordat men eerst moet stabiliseren en dan pas in de hoogte kan werken, is de actieradius kleiner.

Spinhoogwerker

 

Het werken met hoogwerkers vraagt kennis, ervaring en vooral de nodige opleidingen. Bij ALM kun je terecht voor diverse opleidingen op maat zodat jouw medewerkers op een correcte en vooral veilige manier leren omgaan met het werken op hoogte.

Dankzij het gebruik van een correcte hoogwerker verhoog je de productiviteit van je bedrijf en zorg je voor een veilige werkomgeving.

Neem dus zeker contact op met ons voor meer informatie of een offerte.

 


Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×