Arrow up

Hoe kies je de juiste hoogtewerker voor je bedrijf?

Wanneer je in de hoogte een klus hebt, is een hoogwerker een vanzelfsprekende oplossing. Alleen zijn de mogelijkheden oneindig. Elke hoogwerker heeft specifieke eigenschappen die geschikt zijn voor een bepaalde werkzaamheid. Daarom is het belangrijk om rekening te houden met de omstandigheden van de klus bij de keuze van je toestel. Wij helpen je om het juiste type hoogtewerker te kiezen.

Waarom heb je een hoogwerker nodig?

Voordat je weet welke hoogtewerker je nodig hebt, moet je eerst weten waarvoor het dient. Om dit te achterhalen, stel je jezelf best een aantal vragen.

  • Is de opdracht seizoensgebonden of tijdelijk?
  • Is er voldoende (opslag)ruimte?
  • Is de ondergrond vlak of oneffen?
  • Hoe hoog en hoe ver moet het toestel reiken?
  • Vinden de werkzaamheden binnen of buiten plaats?

Deze vragen zijn doorslaggevend bij de keuze van een hoogwerker. Welke eisen en noden je ook hebt, met meer dan 450 toestellen in ons assortiment tillen we je naar een hoger niveau.

Verschillende types hoogtewerkers

Elektrisch of diesel aangedreven hoogwerker

Een belangrijk verschil waar je rekening mee moet houden wanneer je een hoogwerker huurt of koopt, is de aandrijving. Zo zijn uitsluitend elektrische toestellen geschikt voor binnengebruik. Deze hoogwerkers stoten geen gassen uit en zorgen voor minder geluid. Wel moeten ze op een effen ondergrond staan. Hoogwerkers op diesel daarentegen zijn perfect voor oneffen of onstabiele ondergronden.

Daarnaast zijn hoogwerkers met een elektrische aandrijving beperkt in werkhoogte. Machines die werken op diesel of hybride halen meer kracht, waardoor ze een groter rij-, hef- en reikvermogen hebben.

Telescoophoogwerker

Moet je grote afstanden overbruggen? Dan is een telescoophoogwerker je redder in nood! Met een zelfrijdende functie en een werkhoogte van 14 tot 40 meter zijn ze uitermate geschikt voor constructie- en gevelwerken, in de bouw of bij onderhoud en bruginspectie. Dankzij de rechte, uitschuifbare arm kan je de hoogwerker in allerlei richtingen sturen, zolang er zich geen obstakels bevinden tussen de staanplaats en de werkplaats.

Knikarmhoogwerker

Zijn er obstakels aanwezig op de locatie? Dan heb je een zelfrijdende hoogwerker met knikarm nodig. Deze hoogwerkers hebben zowel een verticaal als horizontaal bereik, en zijn hierdoor ideaal voor moeilijk bereikbare plaatsen. Zo kan je met een elektrische hoogtewerker tot 17 meter werken. Een dieselhoogwerker met knikarm heeft zelfs een werkhoogte van 15 tot 40 meter en is bestand tegen oneffen of ruwe ondergronden.

Bestaat de ondergrond uit te veel modder of zand? Dan gebruik je best een rupshoogwerker.

Spinhoogwerker met knikarm

Voor werken aan of rond de woning, biedt de spinhoogwerker met knikarm soelaas. Deze spinhoogwerkers worden gebruikt voor moeilijk bereikbare plaatsen en kunnen dankzij hun compacte bouw makkelijk door deuren, garages of poorten. Dit type hoogwerker is hierdoor perfect voor onderhouds-, schilder- en snoeiwerken. Bovendien vormen oneffen of hellende oppervlakken geen probleem voor deze toestellen.

Schaarhoogwerker

De schaarhoogwerker of schaarlift gaat recht omhoog en is zelfrijdend. De elektrisch aangedreven schaarliften hebben een werkhoogte van 5 tot 16 meter. De dieselschaarliften zijn voorzien van een 4x4 aandrijving en hebben daardoor een werkhoogte tot 18 meter. Zo'n schaarhoogwerker is ideaal om op een veilige en eenvoudige manier tot moeilijk bereikbare plaatsen te geraken.

Hulp nodig bij de keuze van je hoogtewerker?

Weet je niet welke hoogwerker geschikt is voor jouw opdracht? Of heb je nog vragen over ons aanbod? Dankzij ons uitgebreid machinepark vind je niet alleen hoogtewerkers, maar ook verreikers, heftrucks en liften om de klus te klaren. Bij ons is the sky the limit, letterlijk zelfs. We hebben alles in huis om je project in goede banen te leiden. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Heb je nog geen ervaring met hoogwerkers? Ook daarvoor kan je bij ons terecht! Ontdek onze talrijke opleidingen en verhoog de veiligheid en productiviteit binnen je bedrijf.