Arrow up

Het belang van een opleiding 'AED en reanimatie' voor bedrijven

In een noodsituatie kan elke seconde tellen, vooral wanneer het gaat om een hartstilstand. Een automatische externe defibrillator (AED) kan levens redden, maar alleen als het snel en effectief wordt gebruikt.

ALM biedt een cursus  'AED en reanimatie' aan die ervoor zorgt dat medewerkers de kennis en vaardigheden hebben om op de juiste manier te handelen in een noodsituatie. Deze opleidingen zijn van groot belang voor bedrijven, omdat zij verantwoordelijk zijn voor de veiligheid van hun medewerkers en klanten.

Belangrijke redenen waarom een opleiding 'AED en reanimatie' cruciaal is voor bedrijven:

1. Redden van levens

Het belangrijkste doel van een cursus  'AED en reanimatie' is om levens te redden. Door medewerkers te trainen in het gebruik van een AED, kunnen zij snel en effectief handelen in noodsituaties. Het tijdig gebruik van een AED kan het verschil maken tussen leven en dood.

2. Voldoen aan de wetgeving

Bedrijven hebben de verantwoordelijkheid om te voldoen aan de wetgeving op het gebied van gezondheid en veiligheid op de werkvloer. Dit omvat ook het bieden van voldoende training aan medewerkers om adequaat te handelen in noodsituaties. Door de opleiding 'AED en reanimatie' aan te bieden, voldoen bedrijven aan deze wetgeving en verminderen ze het risico op aansprakelijkheidsclaims.

3. Een veiligere werkomgeving

Door medewerkers op te leiden in AED en reanimatie, creëren bedrijven een veiligere werkomgeving. Medewerkers voelen zich veiliger en zelfverzekerder in hun werk, wetende dat ze op de juiste manier kunnen handelen in noodsituaties. Dit kan bijdragen aan een positieve bedrijfscultuur en betrokkenheid van medewerkers.

4. Hogere overlevingskansen

Het gebruik van een AED kan de overlevingskansen van een slachtoffer van een hartstilstand aanzienlijk verhogen. De kans op overleven neemt met maar liefst 70% toe wanneer een AED binnen de eerste paar minuten na een hartstilstand wordt gebruikt! Door medewerkers op te leiden in het gebruik van een AED, kunnen bedrijven bijdragen aan het redden van levens.

Conclusie

Het belang van een cursus 'AED en reanimatie' voor bedrijven kan niet worden onderschat. Door medewerkers te trainen in het gebruik van een AED, kunnen bedrijven levens redden, voldoen aan de wetgeving, een veiligere werkomgeving creëren en de overlevingskansen van slachtoffers aanzienlijk verhogen. 

De cursus duurt 3 à 4 uur en kost 130 euro per persoon. Bovendien kan je gebruik maken van de KMO-portefeuille en tot 30 % besparen. 

Inschrijven voor een cursus 'AED en reanimatie'?

Je kan hier inschrijven voor de opleiding 'AED en reanimatie'.

Heb je nog vragen? Stuur een mailtje naar Shirley of bel 051 48 90 98

Misschien vind je dit ook interessant