Arrow up

De voordelen (en nadelen) van een elektrische hoogwerker, heftruck, schaarlift.

Hoogwerkers, heftrucks, schaarliften: tegenwoordig hebben we bij ALM heel wat huurtoestellen ook in een elektrische versie. Dit doen we niet enkel om tegemoet te komen aan de groeiende vraag bij onze klanten, maar ook omdat er sowieso veel voordelen aan verbonden zijn.

Elektrische hoogwerker, heftruck, schaarlift: ideaal voor binnen

Enkele voordelen voor het gebruik binnen:

  • Stil
  • Geen uitstoot
  • Banden die geen zwarte strepen nalaten

Dieseltoestellen hebben bijna altijd zwarte rubberbanden die zwarte strepen nalaten op de vloer. Dit is niet te vermijden. Dit is niet erg op een werf of in oude gebouwen, maar een gloednieuw magazijn verliest zijn uitstraling door zwarte strepen die de vloer ontsieren.

In de toekomst zullen de elektrische toestellen wellicht ook geschikt zijn voor buitengebruik en zullen de toestellen op fossiele brandstoffen langzaam verdwijnen.

Maar voorlopig raden we aan om de elektrische toestellen enkel binnen te gebruiken.
Hou er wel rekening mee dat je het toestel moet kunnen opladen. Elektriciteit op de werf is dus uiterst aanbevolen :-)

Minder onderhoudswerk aan elektrische toestellen.

Elektrische toestellen moeten opgeladen worden. Bij een tractiebatterij duurt het opladen lang. Zeker als het toestel zo goed als leeg is en je het volledig wil herladen. Het opladen van een lektrisch toestel duurt ongeveer 12 uur. Maar dan kan je het toestel wel een volledige werkdag gebruiken.

Bij ALM krijg je het huurtoestel altijd volgeladen mee zodat er geen kostbare tijd verloren gaat en je direct aan de slag kunt. We raden aan om het huurtoestel na de werkdag op te laden zodat je de volgende dag probleemloos kan werken. Het opladen kan gebeuren in een normaal stopcontact. Bij voorkeur laad je het toestel op op een plaats waar een goede ventilatie aanwezig is.

De batterij van een elektrisch toestel heeft een lange levensduur. Bij schaarliften is dat ongeveer vier jaar en bij knikhoogwerkers zo’n zeven jaar.

Een hybride hoogwerker huren? Het beste van twee werelden?

Hybridetoestellen werken op Diesel en op elektriciteit. In eerste instantie is het hybridetoestel een elektrisch aangedreven machine. Wanneer je je toestel vergeet te op te laden dan kan je blijven werken op het vermogen van de Dieselmotor. Zelfs terwijl de batterij terug aan het herladen is. Bovendien kan je, wanneer de opdracht het vereist, zowel de motor/generator en de batterij samen gebruiken voor een extra prestatieboost.

Deze hybridemachines kunnen zowel buiten en binnen ingezet worden. Klanten vinden het prettig dat wanneer ze binnen moeten werken dit stil en zonder uitstoot kan. 

Moet je een attest hebben voor het besturen van een elektrische hoogwerker, heftruck of schaarlift?

Een elektrische hoogwerker, heftruck of schaarlift wordt gezien als een gemotoriseerd transportwerktuig. Een attest is dus zeker nodig en zelfs verplicht.

Hier kan je meer info vinden over de wetgeving omtrent het heftruck attest. Diezelfde wetgeving is ook van kracht voor hoogwerkers en schaarliften.

Praktische tips bij het huren van een hoogwerker, heftruck of schaarlift.

Elke situatie is anders en bij ALM hebben we voor elke opdracht het meest geschikte toestel. Bij het huren van een toestel is het belangrijk om eerst na te denken waarvoor je het toestel wil gebruiken. Geraak je er niet uit of wil je deskundig advies? Onze ervaren medewerkers helpen je met veel plezier. Ze zullen naar jou luisteren, gerichte vragen stellen en ten slotte het meest geschikte toestel aanbevelen.

Neem gerust contact op … en je zal zien en merken: ALM helpt!

--------------

Het toestel op de gebruikte foto's zijn van onze Haulotte Star 10.
Gebruikt voor schilderwerken bij Transfo Wevelgem

Voordelen van de Haulotte Star 10:

  • slechts 1 meter breed
  • lichtgewicht van 2700 kg
  • kan 10 meter hoog

Huren of meer info? Bekijk hier het toestel. 

Foto's: www.debbiedebrauwer.be